Монтаж на водно подово отопление

Comfy Heat България

Какво представлява подовото отопление?

Подовото отопление се дели на два под вида според  начина на затопляне на пода. Първият е с използването на електрически кабели(реотани). А вторият е с помощта на тръби през които преминава загрята вода. Основните компоненти при изграждането на водно подово отопление са: Подложка изолационна, тръба, колектор за разпределение на кръговете и смесителна група която поддържа постоянна температура на флуида.

Защо да изберем подово отопление?

Това е въпросът който всеки ще си зададе. Няма еднозначен отговор, но предимствата на този способ за постигане на комфорт във вашият дом са много, ето някой от тях:

  • –Получавате оптимален комфорт – Топлината се разпределя равномерно по цялата повърхност и не се налага да се загрява излишно тавана. Температурата се разпределя равномерно във височина до около 1,5-1,7 м. което води до повишаване чувството за комфорт.
  • Поради ниските температури на флуида около 30-38С° могат да се използват съвременните видове отоплителни системи като кондензационни газови котли и термопомпени агрегати, което води до значителна икономия на енергия.
  • –Намалявате количеството прах и предотвратявате появата на мухъл.
  • –Пестите ценно пространство от дома ви.
  • Сравнително лесно се управлява температурата в различните помещения.

 

Ето и ориентировъчни цени:

Стойност на монтажните работи Стойност на оборудването Стойност на замазката
 Около 10-15 лв/м²  Около 23 – 55 лв/м² -

 

IMG_20171118_124246_1IMG_20171118_124940

Ето така изглежда положената тръба и колектор

 

Add comment